Boek Hartmama

Ben jij als vrouw op jonge leeftijd je moeder verloren? Je omgeving ziet je als stoer, onafhankelijk, optimistisch en wilskrachtig. Weinig mensen kennen je binnenkant. Jij bent opgegroeid zonder je biologische moeder en je hebt er alles aan gedaan om daar geen last van te hebben. Misschien heb je een tweede moeder met wie je het goed kunt vinden. Toch ervaar je een diep gemis, zeker tijdens betekenisvolle momenten in je leven. Je hebt vragen over je geboorte en je vroegste jeugd waar je nooit meer antwoord op zult krijgen.
Op jonge leeftijd geconfronteerd worden met de dood van een ouder is traumatisch, ook al noem je dat zelf misschien niet zo. Dit boek helpt je om van overleven te groeien naar leven. Ik neem je mee in mijn persoonlijke verhaal en laat je zien wat jij zelf kunt doen om het grote gemis te aanvaarden.
In een familiesysteem heeft niet genomen rouw grote impact op de volgende generatie(s). Als jij jouw verdriet draagt, zijn je kinderen vrij om hun eigen weg te gaan. Ik geef je voorbeelden uit mijn praktijk voor gezinscoaching en familieopstellingen en oefeningen waarmee je zelf aan de slag kunt.
Jij kunt je eigen vorm vinden om jouw moeder dichtbij te houden en haar los te laten. Haar liefde gaat je leven lang met je mee.

Op mijn Facebookpagina @Boekhartmama kun je het wordingsproces van mijn boek volgen.