Door hondenogen bekeken

 • Wil je leren wat jouw hond spiegelt?
 • Heb je vragen over bepaald gedrag van jouw hond?
 • Wil je leren hoe je beter kunt samenwerken met je hond?
 • Heb je het gevoel dat jouw hond je iets probeert te vertellen?
 •  

  Systemisch coachen met honden
  Je hebt je misschien weleens afgevraagd waarom jij en je hond in elkaars leven zijn. Je kent het vast, dat je hond reageert op stemmingen in huis of door bepaald gedrag iets lijkt te willen zeggen. Een hond waarmee je leeft, maakt deel uit van jouw ‘systeem’ en hij kan je daardoor subtiele boodschappen geven over wat er in jouw gedrag voelbaar is. Als je niet kijkt naar je hond gaan deze mooie lessen zomaar aan je neus voorbij.

  • Jij kiest je hond, maar je hond kiest ook jou
  • Alle eigenschappen van je hond zijn ofwel een spiegel van jouw gedrag ofwel een leerdoel
  • Je hond is jouw grootste fan: vol vertrouwen en zonder oordeel

  Lees hier meer over in mijn blog: Drie redenen waarom jij wel het goede baasje bent voor je hond

  Coachweekend

  Honden zijn fantastische leermeesters. Ze reageren vanuit hun instinct op je intenties en je lichaamstaal. In het contact met honden krijg je informatie over jouw persoonlijke coachvraag door de interactie tussen jou en de hond bewust te registreren. Tijdens het coachweekenden die ik regelmatig organiseer ontdek je wat er tussen jullie gebeurt en welke parallellen dit heeft met jouw coachvraag. Je krijgt feedback over de bewuste en onbewuste keuzes je maakt, jullie relatie, je communicatie en leiderschap en kunt meteen oefenen met een andere aanpak.

Tijdens het systemisch coachweekend in Zeeland werk je in een ontspannen setting aan je persoonlijke ontwikkeling, met jouw hond aan je zijde. Binnenkort maak ik nieuwe data voor het najaar bekend.

Individuele sessie?
Wil je liever een losse sessie boeken met je eigen hond? Dat kan ook. Jouw investering is dan € 197 (exclusief 21% btw)voor een systemische coachsessie met hond. We werken maximaal 2 uur.

Contact
Neem gerust contact met mij op voor een gratis telefonisch (of Skype) kennismakingsgesprek.

Mijn roedel
Hoewel ik het nog regelmatig over ‘mijn honden’ heb, is Quinten op dit moment mijn enige hond. Hindi, een Tervuerense herder (teefje) is dit voorjaar op de leeftijd van ruim 12 jaar overleden. Zij was de onbetwiste alfa. Daarnaast was ze aanhankelijk, sensitief, soms wat zenuwachtig. Ze kon dwingend zijn en ging het liefst haar eigen gang. Ze had een sterk herdersinstinct en wilde graag de boel bij elkaar houden. Over haar dood heb ik een blog geschreven.

Hindi is om van te houden

Quinten is mijn Oudduitse herder van 7 jaar. Hij is actief, beweeglijk, waakzaam, soms scherp, dominant, regelaar en beschermer. Hij houdt ervan om de grenzen steeds een beetje op te rekken. Na de dood van Hindi heeft hij echt gerouwd en hij leert steeds meer op eigen benen te staan nu hij niet meer op haar kan leunen.