Hartmama

In mijn boek Hartmama geef ik de lessen door die ik heb geleerd over jong ouderverlies.

Na het lezen van mijn boek of een coachtraject in mijn praktijk heb je inzicht in de impact van dit verlies op je leven. En je hebt je eigen manier gevonden om je overleden ouder dicht bij je te dragen en toch je eigen keuzes te maken. Je ontdekt hoe je de lichtheid van jouw leven kunt ervaren terwijl het gemis van je vader of moeder met je meegaat. Mijn begeleiding leidt tot diep inzicht, aanvaarding van het gemis en het hervinden van levenslust.

Delen is helen

Hartmama bestaat uit een verhalend deel en een (ver)werkdeel. In het eerste deel lees je hoe het voor mij was om op te groeien zonder geboortemoeder. In het tweede deel krijg je door middel van (schrijf)oefeningen inzicht in jouw eigen verwerkingsproces. Op jouw tijd en in je eigen vertrouwde omgeving ga je ontdekken waar je nog gebonden bent aan je overleden ouder.

Verwachte verschijningsdatum Hartmama: zomer 2018

Wil je als een van de eersten mijn boek ‘Hartmama’ bestellen? Vul dan hieronder je gegevens in. Ik houd je op de hoogte van mijn schrijfproces, de boekpresentatie en hoe en waar je mijn boek kunt kopen.

 

Laatste nieuws:

4 days ago

Hartmama

Stemmetjes

Ze zijn groot en wit. Zie je hoe ze zachtjes voorbij drijven? Het lijken plukken watten. Een enorm groot donzen dekbed waar ik graag onder zou kruipen. Op de achtergrond hoor ik het ruisen van de zee. Donkere tonen, alsof de golven iets gewichtigs willen vertellen. Stemmetjes van lachende kinderen maken het weer licht.

Zilte lucht, vermengd met de geur van zonnebrand. Wanneer heb ik voor het laatst op mijn rug gelegen om naar de wolken te kijken? Het voelt ongemakkelijk, alsof de drukteschoppers in mijn hoofd roepen: "nee, niet stil gaan liggen, dat is gevaarlijk!"

Ze hebben gelijk en ook weer niet. Als ik stil lig en naar de wolken kijk voel ik het verdriet in mijn buik. Daar wil ik niet naartoe. Nog niet, nu niet. Later misschien, in kleine stapjes. Ze hebben ook ongelijk: wegblijven bij pijn en gemis is geen serieuze optie.

Ik zie prachtige zilvermeeuwen glijden op de luchtstromen. Ze laten zich meedrijven door de wind. Zij zijn hier en nu, niet daar en toen.

Gaan waar de wind je brengt. Als ik het opschrijf krijsen ze, alsof ze het willen bekrachtigen.

Susanne Johanna
Toe maar
Even niets doen
Maak je hoofd leeg
Maak jezelf mooi
En geniet
Tot je niet meer kan
Ja echt
Even niets doen
Speel…

(Kijkduin 6 juli 2018)
... See MoreSee Less

View on Facebook

7 days ago

Hartmama

Wat doe je met schrijfspieren als je boek af is? Blijven trainen ✍🏼

Schrijfzin aan zee afgelopen vrijdag😍

Kijkduin, vlakbij onze eerste eigen plek (1989-1992)
... See MoreSee Less

View on Facebook

 

Afbeelding boek Hartmama