Persoonlijk coachtraject

Er zijn veel vormen van verlies. In de loop van een mensenleven krijgt ieder van ons te maken met het verlies van een dierbare, verlies van verwachtingen of gezondheid. In veel gevallen hebben mensen voldoende veerkracht om zelf te rouwen, soms stokt het rouwproces. In mijn rouwcoaching richt ik me op verlies binnen gezinnen. Dat kan gaan om verlies door echtscheiding of door het overlijden van één van de partners. De impact van een dergelijk verlies op het achterblijvende gezin is vaak groot.

Mijn specialisatie is het thema jong ouderverlies en de gevolgen daarvan in de volwassenheid. Het leven zelf heeft mij hierin lessen geleerd.

Ik help jou stil te staan bij je verlies en je levenslust te hervinden. Eén keer in 4 weken hebben wij een coachgesprek van 1,5 uur. Helemaal voor jou en de vragen die in jouw leven spelen.De ervaring leert dat 6 gesprekken meestal voldoende zijn. De gesprekken vinden plaats in mijn praktijk aan de Dorpsstraat 4 in Kleverskerke.

Na afloop van het coachtraject heb je ruimte gemaakt voor de dood in jouw leven. Je weet hoe je voor jezelf kunt zorgen en je hebt stappen gezet om je leven weer op te pakken. Deze coaching is individueel of desgewenst per paar (ouders van een samengesteld gezin dat ontstaan is na partnerverlies, ouder-kind of kind-stiefouder).

 

Jouw investering: 1.125 euro voor een traject van 6 gesprekken of 187,50 euro per maand (exclusief 21% btw).

 

Mijn werkwijze Vertrouwen is essentieel om samen aan het werk te gaan. Daarom is het kennismakingsgesprek per telefoon of Skype kosteloos voor jou: we kijken dan of er een klik is. Daarna kan ik je adviseren over de vorm en aanpak die het beste bij jou past. We maken een overeenkomst met daarin de doelen waar je aan wilt werken. Tussen de sessies door krijg je opdrachten om je nieuwe inzichten te verwerken en te oefenen.

Ik gebruik de volgende werkvormen: Transactionele Analyse (TA), NLP, Systemisch werk, familieopstellingen, oplossingsgerichte gespreksvoering, geweldloze communicatie en werken met (levens)verhalen.

Ik ben deelnemer van de Ethische Code van Phoenix Opleidingen.

 

Wat anderen over mij zeggen:

“Onzeker na een moeilijke “scheiding” was ik was een beetje gebroken van binnen. Susan heeft in het intake gesprek meteen laten zien dat ze erg goed kan luisteren, dat ik mijn hart heb kunnen luchten zonder oordelen van een betrokken partij heeft mij zeker wat rust gegeven. Tijden zijn nog steeds onzeker en moeilijk maar ik voel me sterker en kijk over het algemeen positief naar de toekomst. Ik maak plannen en geniet zoveel mogelijk van het leven.
Het grootste resultaat dat ik heb bereikt is dat ik niet meer bang ben dat ik mijn ex terug ga nemen.
Wat ik van Susan heb geleerd is mijn rust vinden en het gejaagde gevoel in mij wegnemen. Door ademhalingsoefeningen lukt dit aardig.Susan als coach vind ik: een goede luisteraar met een relaxte uitstraling, ik zou haar zeker aanbevelen.”

(Monica)

 

“Toen ik bij jou kwam was ik erg gespannen door de situatie in mijn gezin en op mijn werk. Ik was het overzicht compleet kwijt geraakt. Het heeft mij enorm goed gedaan mijzelf te kunnen laten zien en mijn verhaal te doen. Ik heb nu meer inzicht in hoe ik functioneer en heb geleerd hoe ik me meer kan verplaatsen in mijn vrouw. Ik weet nu beter wat ik kan doen om echt te communiceren in mijn relatie.
Een belangrijk inzicht is ook dat ik de plotselinge dood van mijn vader nog nauwelijks had verwerkt, het verdriet daarover zat diep weggestopt.
Jij luistert echt en stelt goede vragen, dank je wel daarvoor!”

(Leo)

 

“Je werkt prachtig vanuit je eigen lied van verlangen en lied van gemis. Dat dient de cliënt.”

(Christa)
 

“Je hebt zulke mooie kwaliteiten om mensen veilig thuis te brengen.”

(Mirjam)
 

“Hoe meer je reist in je eigen thema’s hoe beter je kunt blijven staan. Je gaat de pijn niet uit de weg. Ontroerend is de balans tussen kwetsbaarheid en kracht in jouw begeleiding.”

(Irma)
 

“Je maakt zo mooi kwartier, je schept een thuis voor jezelf en de cliënt. Ik ben onder de indruk van je eigenheid die je daarin bewaart. Mensen kunnen veel leren van de reis die je zelf gemaakt hebt.”

(Peter)

 

“Door het coachtraject weet ik duidelijk waar ik heen wil qua persoonlijkheid (alleen hoe is nog wat lastig:))
Ik mag luisteren naar mezelf, alleen ik weet wat ik voel en ik heb geleerd dat dit gevoel ook juist is.
Ik kan zaken uitspreken, een ander kan niet weten hoe jij je voelt of wat dingen met je doen.

Ik vind Susan als coach/begeleider fantastisch, maar ook als mens. Je krijgt alle ruimte en tijd om jezelf te zijn en te ontdekken. Zeker in tegenstelling tot een “gewone” therapeut heb ik het gevoel gehad dat er echt de tijd genomen wordt voor me. Niet 50 minuten op de klok en weg.

Ik kan Susan absoluut wel aanbevelen, ze kan zich goed inleven, voelt je goed aan en confronteert je ook echt wel met jezelf maar op een rustige en respectvolle manier.”

(Frederike)