Over mij

Mijn droom achterna

‘Ik ben bijna waar ik zijn moet’….Deze song van BLØF hoort bij mijn verhuizing vanuit de Randstad naar Zeeland in 2004, samen met mijn man en drie jonge kinderen. Hiermee maken we onze droom waar om buiten te wonen, op een prachtige plek in het buitengebied van Middelburg. We kopen een oud boerenerf met een vliedberg, een bouwvallige boerderij en een jaren zestig bungalow.

Pad

Ik word manager in een non-profit organisatie, we slopen en herbouwen de oude boerderij en de kinderen groeien voorspoedig op. In 2007 verhuizen we op ons eigen erf van de bungalow naar de boerderij en zetten daarmee de eerste stappen op het ondernemerspad: ons eerste huis komt beschikbaar als vakantiehuis. In 2010 besluit ik dat ik niet langer manager wil zijn. Ik neem ontslag en start een eigen tekstbureau. Ik houd van de ambacht van schrijven en ik kan het combineren met een coachopleiding.

Bedrijfsnaam

Ik noem mijn bedrijf ‘Dichterbij teksten & meer’. Die naam is er ineens als ik op een ochtend wakker word. Ik ben dichter bij wat ik echt wil & meer is mijn belofte; ik wil immers ook gaan coachen. Ondertussen heb ik mooie schrijfopdrachten en leer ik de lessen van het ondernemerschap. Wat een sprong in het diepe, en wat leer ik ongelooflijk veel.

Inspiratie

Begin 2014 ben ik klaar met mijn opleidingen en weet ik waar mijn focus ligt: ik wil samengestelde gezinnen begeleiden. Gezinnen die door de dood van een ouder of door echtscheiding nooit meer hetzelfde zijn. Gezinnen die worden gebouwd op een fundament van verlies, waar zoveel te winnen valt als ouders hun eigen pijn nemen en het daardoor lichter maken voor de kinderen die ze grootbrengen. Hiermee volg ik mijn eigen voetsporen van dochter, opgegroeid in een samengesteld gezin. Ik geef de lessen door die het leven mij heeft geleerd over dood en nieuwe liefde.

WHY

Mijn levensdoel is het ervaren en delen van liefde. Het is mijn missie om samengestelde gezinnen te helpen een liefdevol ‘thuis’ te bouwen, waarin hun kinderen veilig kunnen opgroeien. In 2014/2015 kan ik ook mijn schrijfvak in dienst stellen van deze missie: ik word hoofdredacteur van het magazine van de stichting Nieuw Gezin. Hiermee valt alles samen en kan ik schrijven over waar het in de kern voor mij over gaat: ouders met hun hart leren kijken naar hun kinderen, eigen en stief.

Kernwaarden 

Zowel in mijn persoonlijk als in mijn zakelijk leven sta ik voor de volgende kernwaarden:

* Het goede doen * Aandacht geven * Oordeelloos kijken * Eren wat is geweest * Geven * Ruimte bieden * Inspireren * In beweging brengen

 

DSC_9169

Ik ben Susan van der Beek en ik coach samengestelde gezinnen. Gezinnen die door de dood van een ouder of door echtscheiding nooit meer hetzelfde zijn. Ik help gezinsleden om te gaan met verlies en rouw en het innemen van hun plek in het nieuwe gezin. Ik geef de lessen door die het leven mij heeft geleerd over dood en nieuwe liefde. Dat doe ik door het aanbieden van coaching, workshops, (familie)opstellingen en retraites. Mijn begeleiding leidt tot diep inzicht, aanvaarding van het gemis en het hervinden van levenslust.